Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@05:44:55 GMT

عمار، رویداد فرهنگی 365 روزه

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۷۴۸۶

عمار، رویداد فرهنگی 365 روزه

بتازگی اولین نشست رسانه‌ای هشتمین دوره این جشنواره با حضور نادر طالب‌زاده دبیر، وحید جلیلی مسئول شورای سیاستگذاری و سیدرسول منفرد دبیر اجرایی و برخی اصحاب رسانه برگزار شد و مدیران این رویداد درباره اهداف و برنامه‌های ویژه آن صحبت کردند. با توجه به برگزاری زودهنگام این نشست و گستردگی این جشنواره مردمی در طول سال و البته آغاز اکران های مردمی و تکاپوی فیلمسازان و مردم برای مشارکت در این رویداد و رساندن آثار به جشنواره تا 20 آبان، ما هم در روزنامه جام‌جم سراغ این رویداد فرهنگی رفتیم تا ببینیم این روزها در جشنواره عمار چه خبر است و قرار است چه اتفاقاتی در آینده نزدیک رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدرسول منفرد، دبیر اجرایی این دوره جشنواره هم در گفت‌وگو با ما، اطلاعات خوبی را در این زمینه منتقل کرد.

دلیل نشست زودهنگام

دلیل این نشست خبری گزارشی از فعالیت‌های یک سال اخیر جشنواره بود، چون کم‌کم داریم به پایان فعالیت دوره قبل و آغاز فعالیت سال و دوره جدید نزدیک می‌شویم. ما سال قبل از 30 آبان اکران‌های مردمی دوره هشتم را شروع کردیم. معتقدم از این نظر، برگزاری این نشست در این زمان بموقع بود. ضمن این‌که این نشست به بهتر دیده شدن فراخوان جشنواره هم کمک می‌کند و فیلمسازان می‌دانند که چه آثاری را متناسب با فراخوان، به جشنواره ارسال کنند.

«اولین درآمد» در تقابل با بایکوت سینمای ایران

امسال در بخش فیلم، فراخوانی به نام «اولین درآمد» منتشر کرده‌ایم. ما در این بخش از مردم بویژه دانشجویان و دانش‌آموزان درخواست کرده‌ایم خاطرات اولین درآمد بزرگ‌ترهایشان را در قالب فیلم به تصویر بکشند. این موضوع هم کمک می‌کند طیف جدیدی از مردم، با حوزه فیلم و سینما ارتباط برقرار کنند و باعث می‌شود فیلمسازان بالقوه‌ای به این عرصه افزوده شوند. از طرف دیگر با ایجاد این بخش، قصد پررنگ کردن یکی از ارزش‌ها و امتیازات جامعه اصیل ایرانی، یعنی کار و کوشش و همت و کسب رزق حلال را هم داریم. این ارزش در جامعه ایرانی وجود دارد، اما بشدت از طرف رسانه‌ها بویژه از طرف سینمای ایران بایکوت شده است.

توجه به نیازهای مردم

وقتی از جشنواره مردمی فیلم عمار صحبت می‌کنیم، ابعاد مختلفی دارد. مهم‌ترین بعد این است که آثار شرکت‌کننده در این جشنواره به نیازهای مردم نزدیک باشد. بنا نیست در جشنواره فیلم عمار همه مردم را فراموش کنیم و فقط براساس دغدغه‌ها و سلایق یک جمع محدود سینمایی تصمیم بگیریم. امسال هم تلاش داریم روی مسائلی که برای مردم بیشتر پررنگ است تمرکز کنیم. ضمن این که مشارکت مردم دراین جشنواره منفعلانه نیست، بلکه فعالانه است. چون در سینمای ایران مردم حتی حق مخاطب شدن هم ندارند و در خیلی از شهرهای کشور سینما وجود ندارد. خیلی از موضوعات فیلم‌ها هم ارتباطی با مسائل و دغدغه‌های مردم ندارد. اما در جشنواره عمار می‌گوییم اولا باید همه مردم مخاطب باشند، چون مخاطب روی تولیدکننده و در دیده شدن فیلم تاثیر دارد. دوم این که مردم بتوانند سطح مشارکت خود را از مخاطب بودن بالاتر ببرند و به عنوان اکران‌کننده و حتی تولیدکننده اثر فعالیت کنند. مردم حتی با تلفن همراه خود و دوربین‌های ساده، اتفاقات و سوژه‌های جذاب پیرامون خود را به فیلم تبدیل می‌کنند و برای شرکت در جشنواره می‌فرستند. ضمن این که این سوژه‌ها می‌تواند منبعی قابل استفاده برای فیلمسازان حرفه‌ای هم باشد. الان در دوره هشتم جشنواره تعداد اکران‌کننده‌ها از 15 هزار نفر گذشته است. امیدواریم روز به روز تعداد اکران‌های مردمی جشنواره عمار در سراسر کشور بیشتر شود.

سینماسیار برای مناطق محروم

حواسمان هست از سینماسیار به جای کاری که مردم می‌توانند انجام دهند، استفاده نکنیم. هدف این است در برخی مناطق محروم کشور که رسانه‌ها توجه خیلی کمتری به آن کرده‌اند، از سینما سیار بهره ببریم. در برخی مناطق و به سبب غیبت رسانه‌ها، شاید مردم با قابلیت‌هایی که سینما برای حل مسائل آنها دارد، آشنا نباشند. ما از سینما سیار برای بهره‌گیری از این قابلیت‌ها استفاده می‌کنیم تا هم صدای فیلمسازان را به مناطق مختلف کشور برسانیم و هم صدای مردم را به فیلمسازان. در همین سینماسیار که اخیر به کردستان و کرمانشاه رفت، 200 نفر از مردم این مناطق اعلام آمادگی کردند تا کارهای جشنواره و فیلم ‌های سینمای ایران را که به دغدغه‌های آنها می‌پردازد، نمایش دهند.

تفاوت عمار با دیگر جشنواره‌ها

مهم‌ترین تفاوت جشنواره مردمی فیلم عمار با جشنواره‌های دیگر این است که فیلم‌ها اول برای مردم اکران می‌شوند و بعد در جشنواره حضور پیدا می‌کنند، اما در جشنواره‌های دیگر شرط می‌گذارند فیلم قبلا برای مردم اکران نشده باشد و اولین رونمایی اثر در جشنواره باشد. رویکرد جشنواره عمار اولویت مردم و توجه به دغدغه‌های آنهاست. کسانی که علاقه‌مند به اکران عمومی فیلم‌های جشنواره در محل زندگی و کار خود هستند، می‌توانند در جشنواره ثبت‌نام و اعلام آمادگی کنند.

به روایت نادر طالب‌زاده

همکاری تلویزیون با جشنواره مردمی فیلم عمار خوب بوده است. رسانه ملی اشتیاق خوبی داشت و در برنامه‌های مختلف اقدام به دعوت از فیلمسازان جوان می‌شد. حتی فیلمسازان جوان در زمان برگزاری جشنواره در برنامه‌های تلویزیونی حضور پیدا می‌کردند.

جشنواره عمار در زمان برگزاری خود در تلویزیون حضور دارد، اما جا دارد این وضعیت بهتر از قبل شود. نکته دیگر با توجه به این که هر سال نسبت به سال قبل، رشد کمی و کیفی کارها بیشتر می‌شود، می‌طلبد تلویزیون به آنها بیشتر بپردازد.

جشنواره عمار نسبت به سایر برنامه‌های همانند خود بسیار متفاوت است و نشان داده بسیاری از بارهای آن به منزل رسیده است. بنابر این باید روی تعامل با تلویزیون کار کنیم تا این ارتباط هرچه بیشتر، بهتر و مفیدتر شود.

20 آبان، آخرین مهلت ثبت‌نام

متقاضیان شرکت در جشنواره تا 20 آبان فرصت دارند آثار خود را در بخش‌های فیلم (شامل داستانی، مستند، پویانمایی، فیلمنامه، نماآهنگ)، نقد، مقاله و پژوهش‌های سینمایی، تولیدات رادیویی، فیلم ما (فیلم های مردمی) و آگهی بازرگانی و اقلام تبلیغاتی با مراجعه به تارنمای AmmarFilm.ir ثبت و حداکثر تا پنج روز پس از آن به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان، بخش هدایای مردمی که در دوره گذشته این جشنواره مطرح شده بود، در این دوره به عنوان یکی از بخش‌های مستقل در فراخوان گنجانده شده است و مردم می‌توانند هدایای خود را برای اهدا به فیلمسازان به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

همانند ادوار گذشته، دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار در فراخوان خود از علاقه‌مندان برای اکران مردمی آثار جشنواره دعوت کرده است تا با مراجعه به تارنمای جشنواره، نسبت به ثبت نام برای نمایش فیلم‌ها اقدام کنند. بر اساس فراخوان هشتمین جشنواره عمار، آثاری که تا تاریخ 25 مهر به دبیرخانه برسند در صورت رضایت فیلمساز و با نظر هیات انتخاب، در اولین مرحله، وارد چرخه اکران مردمی می‌شوند.«تاریخ معاصر ایران»، «فتنه سال 88»، «بیداری اسلامی و جهانی»، «نقد درون گفتمانی»، «جنگ نرم»، «اقتصاد مقاومتی» و «ملت قهرمان» از موضوعات جشنواره فیلم عمار است.هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار، 8 تا 17 دی ماه 96 در سینما فلسطین تهران برگزار می‌شود و از آبان امسال تا 30 مهر سال آینده، اکران‌های مردمی این جشنواره هم در شهرها و روستاهای کشور برگزار می‌شود.

علی رستگار

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین

علی درخشنده که سال ۱۳۹۸ نخستین فیلم بلندش را با نام «دشمنان» در جشنواره فیلم فجر رونمایی کرده بود، درباره معرفی فیلمش و تاخیر در اکران آن پس از حدود پنج سال بیان کرد: «همسایه شما، زهره» یک تریلر - درامای روانشناختی درباره زنی با یکسری پیچیدگی‌های ذهنی و روان‌نژندی است که سبب می‌شود به اقداماتی پیرامون خودش دست بزند و شاید مشابه آن را به شکلی امروز هم در جامعه ببینیم. البته من فیلم را پنج سال قبل ساختم، ولی در آن زمان هم چنین مسائلی دیده می‌شد. حتی یادم می‌آید وقتی ماجرای مرحوم بابک خرمدین پیش آمد و بعد‌ها شنیدیم که پدر و مادرش بجز او چند نفر دیگر را هم کشته بودند، تشابهاتی نسبت به آنچه من در فیلم روایت کرده بودم، دیده می‌شد که این موضوع از نگاه کردن به جامعه نشأت می‌گرفت.

به گزارش همشهری آنلاین، او افزود: داستان دیر اکران شدن فیلم هم در دو سال اول پس از ساخت، بخاطر شیوع کرونا بود که پخش و اکران همه فیلم‌ها را تحت تاثیر قرار داد. در آن مقطع پخش جهانی در اولویت ما بود که در همان زمان، فیلم من و «تومان» مرتضی فرشباف به جشنواره‌های شناخته شده‌ای همچون «شب‌های سیاه تالین» راه پیدا کردند، گرچه شاید من عجله کردم، چون بسیاری از جشنواره‌ها در آن دوران برگزار نشدند. بعد از آن هم مسائل دیگری پیرامون من و تهیه‌کننده فیلم (مجید برزگر) پیش آمد که مجوز نمایش فیلم را تحت تاثیر قرار داد و با وجود اینکه فیلم پروانه نمایش داشت، تاکید شد که باید آن را دوباره ببینند البته در نهایت همه مسائل برطرف شد.

وی درباره اینکه آیا خودش تصمیم گرفته فیلمش را در گروه هنر و تجربه اکران کند گفت: اگرچه اوضاع سینما در گذشته هم چندان خوب نبود، اما در همان سال‌ها برخی پخش‌کننده‌ها می‌گفتند باوجود آنکه بازیگری به عنوان ستاره در فیلم نیست، باز هم می‌توان این فیلم را در سینمای بدنه اکران کرد در حالی که الان شرایط سینما آنقدر تغییر کرده که به سختی می‌توان چنین فیلمی را در سینمای بدنه و کنار این تعداد کمدی اکران کرد. از سوی دیگر گروه هنر و تجربه دو سالی است که از فیلم من پشتیبانی کرده و پیگیری‌هایی را بابت به اکران رسیدن فیلم انجام داده، به همین دلیل به گفته بسیاری از کارشناسان مربوط، اکران در این بسته و شرایط مناسب‌تر بود و من هم دوست داشتم فیلمم را روی پرده ببینم تا اینکه بخواهم آن را اکران آنلاین کنم.

درخشنده که این روز‌ها در تدارک ساخت یک سریال برای شبکه نمایش خانگی است، درباره تغییر نام فیلمش از «دشمنان» به «همسایه شما، زهره» نیز توضیح داد: اسم فیلم را تغییر دادم، چون با توجه به شرایط فعلی تصور کردم «زهره» می‌تواند مثل یکی از همسایه‌های ما باشد که کنار ما زندگی می‌کند؛ ضمن اینکه تدوین فیلم را هم در بخش‌هایی تغییر داده بودم و بهتر بود نام آن هم جدید باشد. البته در این چند سال باز هم فیلم به فهرست مقدماتی چند جشنواره همچون ادینبورگ و شانگ‌های راه پیدا کرد، اما صادقانه به آن‌ها اطلاع دادم که با وجود تدوین دوباره و تغییرات در فیلم آن را یک بار در شب‌های سیاه تالین نمایش داده‌ام. این‌ها سبب شد که خوشحال باشم از اینکه فیلم هنوز زنده است و تاریخ مصرف ندارد.

رویا افشار، ندا جبرئیلی، مسعود دلخواه، قربان نجفی، علی بی غم، سینوهه دانشمند، توران یاقوتی و سعید آرمند در «همسایه شما، زهره» به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: «شیوا گفت: همه‌ش احساس می‌کنم شهاب هر شب داره از پشت این درخت‌ها بهمون نگاه می‌کنه! و زهره به آهستگی سرچرخاند سمت پنجره.»

دیگر خبرها

  • انجام امور فرهنگی باید برعهده مردم باشد
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی در شهرستان زهک
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • اکران مردمی آپاراتچی در اصفهان با حضور عوامل فیلم
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم